JESENJI DANI POLJA: ARADAC

JESENJI DANI POLJA U ARADCU: Berba Oglednih Parcela Kukuruza

Naša kompanija je u septembru organizovala Dane polja u Aradcu, pružajući priliku za detaljno predstavljanje hibrida kukuruza iz portfolija četiri poznate semenske kuće- Lidea, KWS, Syngenta i Limagrain. Ova manifestacija omogućila je temeljno sakupljanje podataka sa oglednih parcela i precizno merenje prinosa, čime smo stekli bolji uvid u performanse svakog hibrida. Pored tehničkih analiza, događaj je bio i prilika za umrežavanje kolega i proizvođača, razmenu iskustava o protekloj sezoni, te diskusiju o strategijama za predstojeću sezonu.

Vremenski uslovi su nam išli u prilog, omogućivši nesmetanu žetvu i precizno merenje prinosa. Svi testirani hibridi su pokazali stabilne i ujednačene rezultate, što ukazuje na njihov potencijal da se uspešno nose s izazovima različitih proizvodnih uslova. Iako su prinosi bili ravnomerni, ogled je pružio važne informacije o otpornosti hibrida na sušu i bolesti, kao i o njihovim performansama u specifičnim uslovima našeg podneblja. Ove godine su prevladavali izrazito sušni uslovi, ali su hibridi pokazali izuzetnu sposobnost prilagođavanja i ostvarili izvanredne rezultate uz vlagu u optimalnim granicama.

 

Pogledajte  fotografije sa događaja koje prikazuju izvanrednu atmosferu na terenu, Dani polja su nam omogućili ne samo da se bolje upoznamo sa osobinama hibrida, već i da razmenimo iskustva, diskutujemo o inovacijama u tehnologiji i ojačamo saradnju sa našim partnerima iz semenskih kuća, ali i proizvođačima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.